Contact opnemen? Stuur een e-mail

Home > Nieuws > Kledinginzamelingsactie 5 november

Kledinginzamelingsactie 5 november

Kledinginzamelingsactie 5 november

Heeft u uw kleding al uitgezocht met de winter in het vooruitzicht? Zit er nog kleding bij voor de mensen in Roemenië?

Het inzamelen van kleding en daarna het vervoer naar Sfantu Gheorghe blijft een belangrijk actiepunt voor onze stichting. Dankzij de dit jaar ingezamelde kleding hopen wij in december weer ca. 45 m3 kleding te transporteren naar Roemenië. Hiermee kunnen we, met de winter voor de deur, onze medemensen in Roemenië weer extra kleding bieden. 

De kleding die u brengt zorgt daar voor werkgelegenheid.  Dagelijks werken er o.l.v. Ds. Peter Makkai een aantal mensen met een beperking in het Iriszhuis in Sfantu Georghe aan het sorteren  van de kleding , die o.a. wij aanleveren. Hoe meer kleding wij brengen, des te meer werk wij aan hen verschaffen.

De kleding wordt daar professioneel gesorteerd, o.a. in het Iriszhuis, de sociale werkplaats van de stichting Diakonia, en waar nodig hersteld en gestreken. Daarna wordt deze kleding verkocht in tweedehandswinkels. In een aantal van deze winkels werken ook mensen met een beperking. Zo hebben de andersbegaafden ter plaatse werk, dat ze heel graag verrichten. Tevens verwerft men inkomsten om andere projecten draaiende te houden. 

Stichting COEN organiseert op D.V. zaterdag 5 november weer een kledingactie, op drie locaties in Nijkerk. 

U kunt ’s morgens tussen 9.00 en 11.30 uur schone en goed draagbare kleding, maar ook schoenen (apart verpakt) inleveren bij de volgende adressen:

  • Buizerdlaan 1 (tegenover de Opstandingskerk), 
  • De Kandelaar (Meinsstraat 4a),
  • De Fontein (Ds. Kuypersstraat 2).

 

Kunt u de kleding zelf niet brengen op zaterdag 5 november, bel dan Gerard van Veelen (06-48308412) of Henk en Wil van Asperen (033-2457670).

 

Stichting COEN stopt
Helaas stop stichting COEN